Rólam / Önéletrajz helyett

Balogh Andrea kerámiaszobrász vagyok. Gyermekként csendes szemlélője voltam a világ szépségeinek. Szerettem megfigyelni a dolgokat: a természet változásait, az emberek jellemvonásait , a tárgyak egyszerűségét. Ez a szemlélődés vezetett a fantázia , és a művészetek iránti rajongás világába, így hamar megfogalmazódott bennem az alkotás iránti vágy.

Hálás vagyok mindazoknak, akik céljaim megvalósításában a segítségemre voltak.Sokszor ehhez nem kellett több, mint néhány biztató szó, vagy éppen építő kritika, vagy egy meghatározó találkozás. Sokfelé elindultam,hogy megtaláljam azt az anyagot , melynek megformálásával leginkább kifejezhetem mindazt , ami a lelkemben él.Így jutottam el az agyaghoz. A hagyományos fazekasság megtanulása után, hosszú évek teltek el, míg ennek a szakmának az alapjain egyedi alkotások születtek.Ma már a fazekaskorongot agyagszobraim alapjának megkorongozásához használom, majd a korongozott alapokból, -az agyag nehézkességének ellentmondva- igyekszem karcsú légies emberalakokat, elsősorban nőalakokat létrehozni, a legkülönbözőbb formában. Majd szárítom égetem, mázazom, és újra égetem kerámiáimat.

Örömmel tapasztaltam a mögöttem múló évek során, hogy az alkotásaimat látva , nagyon sokan önmagukra, vagy valaki más, szeretett személyre ismernek a szobraimban.. Bízom abban,hogy a weboldalamat megtisztelő kedves látogató is talál "Valakit" , aki megszólítja szobraim sokaságából.